WORLD PRESS PHOTO 2017 Afrika Museum

 

Opdrachtgever: Afrika Museum - Berg en Dal

Ontwerp van vormgeving, interieur, beleving.

 

Op 17 november 2017 opende de nieuwe tentoonstelling WORLD PRESS PHOTO 2017 in het Afrika Museum. Deze 60ste editie van WORLD PRESS PHOTO toont indrukwekkende persfoto’s van 45 prijswinnaars uit 25 landen in acht categorieën: Dagelijks leven, Hard nieuws, Hedendaagse kwesties, Langetermijn-projecten, Natuur, Mensen, Reportage en Sport. In elke categorie zijn een eerste, tweede en derde prijs toegekend.

 

Een bijzonder project. De opdrachtgever wilde met de start van deze reizende tentoonstelling een nieuwe beleving voor de bezoeker creëren.

Waar voorheen voor donkere wanden en minimale verlichting werd gekozen heb ik nu een licht en zeer ruimtelijke opstelling ontworpen. Alle wanden wit, een linoleum in plaats van donkere vloerbedekking en een dynamische positionering van losse wanden. 

 

Voor het meubilair is gekozen voor robuust, groot en minimalistisch. De bank met verhoogde rugleuning biedt ruime zitplaatsten en is onworpen om te dienen als een centrale ontmoetingsplek en tevens rustpunt voor de bezoeker. Op de eerste etage staan geschakelde tafels met krukken in het zelfde ontwerp.

 

De tentoonstelling van Word Press Photo in Afrika Museum was te zien tot maart 2018.