Over FUGA

 

Sander Zijlstra -

Geboren in Den Haag (1985) -

Woont nu in Arnhem.  

 

Het begon toen ik met vrienden nachtevenementen organiseerde en decorstukken maakte. Ik gebruikte materialen welke ik kreeg of vond op de locaties waar de feesten plaatsvonden.  Ik maakte deze eerst gewoon in de woonkamer.

 

Later, toen ik samen met mijn vrouw verhuisde naar een groter huis, waar wij nu nog steeds wonen, maakte ik terwijl de muurverf nog nat was, een werktafel en begon ik met het bouwen van nieuw decor. Ik had een atelier!

 

In mijn dagelijks leven reed ik naar Utrecht op en neer. Ik werkte samen met mijn team in een winkel voor een internationaal bekend modelabel. Sinds mijn 17de bracht ik al graag kleding aan de man, maar mijn interesses leken niet in de mode te blijven hangen. Door de bewustwoording van hoe snel de mode bij veel modelabels veranderde en er elk seizoen overbodig veel geproduceerd werd, kon ik niet meer rijmen waarom ik dan nog meedeed aan die hysterie.

 

Mijn eerste opdracht voor interieurontwerp kwam in 2017 van Fourcorners in Arnhem. Ik combineerde decor en interieur en ontwierp een ruimte waar ontmoeting, overleg en brainstormsessies moesten plaatsvinden.

 

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Fourcorners - Arnhem

Vanaf dat punt kwamen er meer opdrachten en kon ik in de praktijk kennis maken met de elementen van het vak. Ik had immers geen opleiding op dit gebied gehad en heb mij daarom bijvoorbeeld digitaal tekenen zelf aan moeten leren.

 

Via via kwam ik in 2018 in contact met een tentoonstellingsmaker van Afrika Museum. Die bracht mij onder de aandacht bij het toenmalige projectteam om vervolgens voor WORLD PRESS PHOTO een tentoonstelling vorm te geven.

 

Die opdracht leidde tot meer tentoonstellingen binnen de organisatie. In 2021 kon ik door deze ontmoeting in het Tropenmuseum mijn werk laten zien. Ik stond in Amsterdam!

 

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Tropenmuseum - Amsterdam

2021 stond in het teken van veel voorbereidend werk voor opdrachten die in 2022 uitgevoerd zullen worden. Dat betekende veel nieuwe contacten leggen en veel tekenwerk. Ik regelde daarvoor een kantoorplek op steenworp afstand van ons huis in het centrum van Arnhem.

In 2022 komt een "andere tak van sport" om de hoek kijken. Ik maak werkplekken!

 

Volg je het nog?

 

Wil je meer weten over FUGA? Neem dan contact op! Ik zie uit naar de ontmoeting!

 

Sander Zijlstra

 

Afrika Museum - Door de lens van..